fbpx

Säkerhetskontrollens alla delar

Tips: Vi har märkt att det mest effektiva sättet att behärska säkerhetskontrollen är att följa stegen nedan:

1. Gå igenom instruktionsfilmerna på denna sida tillsammans med ”Checklistan med förklaringar” du hittar nedan tills du får koll på vad som förväntas av dig och HUR du utför kontrollerna.

2. Träna sedan säkerhetskontrollen i praktiken på en hoj med hjälp av ”Checklistan med förklaringar” tills hela säkerhetskontrollen sitter i ryggmärgen.

3. Gå nu över till att använda bara ”Checklistan utan förklaringar” tills du känner att du klarar dig helt utan checklista.

4. Öva sedan utan något hjälpmedel tills du känner att du skulle kunna göra säkerhetskontrollen i sömnen 🙂

Säkerhetskontroll – Checklista utan förklaring du FÅR ha med på uppkörningen PDF

Säkerhetskontroll – Checklista med förklaring som du INTE får ha med på uppkörningen PDF

Viktig info: Du får du enligt uppkörnings-föreskrifterna använda checklistan utan förklaringar du hittar ovan på din uppkörning. Dock så verkar inte alla Sveriges förarprövare följa reglerna och vi har hört från elever som blir nekande till att använda en checklista. Därför är vår rekommendation som ovan att träna med checklistan och även ta med den på din uppkörning men att inte göra dig beroende av den eftersom det finns risk att din förarprövare inte låter dig använda den.

Nedan hittar du instruktionsvideos till säkerhetskontrollens alla delar

Intro, handtag och elektronik

 
Bromsar, däck och stöt

 
Lager

 
Drivpaketet

 
Oljan

 

PS. Vi har en kursstart till Videokursen på gång för nya email-prenumeranter och självklart kan du som trogen prenumerant haka på till kursstarts-erbjudandet (dvs. Videokursen till halva priset och med extra bonusar). Kursen drar igång nu på tisdag vilket innebär att registreringen för denna gruppen stänger på måndag 23.59. Klicka på länken nedan om du är intresserad så ses vi på insidan, annars ses vi i nästa email 🙂 // nils, en av dina mc-jägare

 

Klicka här för mer info och registrering

 

PS 2. Efter önskemål har vi delat upp Videokursen så att du som email-prenumerant kan köpa bara Teorikursen (endast teorivideos) eller bara Praktikdelen (endast praktikvideos). Perfekt för dig som bara vill ha teorivideos eller för dig som redan klarat teoriprovet och bara vill ha hjälp inför uppkörningen! Följ länkarna nedan för mer info.

 

Klicka här för mer info och registrering till Teorikursen

 

Klicka här för mer info och registrering till Praktikkursen